Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Tchaj-wan: Malá Čína s unikátním bambusovým mrakodrapem ESO travel na Novinky.cz
Tchaj-pej 101 – to je označení budovy, která byla od svého dokončení v roce 2004 do ledna 2010 nejvyšší budovou planety...
Největší stavby světa: Město ve věži, šejkův palác a továrna na Boeingy ESO travel na Novinky.cz
Současným rekordmanem je pekingský letištní Terminál 3 postavený kvůli letním olympijským hrám...
Super výlet vlakem: Z Pekingu do Tibetu nejvýše položenou železnicí světa ESO travel na Novinky.cz
Vysoko na tibetské náhorní plošině se vine nejvýše položená železnice světa. Cesta po ní se blíží cestování časem...

Plavba po řece Jang-c’-ťiang

Přidáno: 31.07.2011 | Autor: Esotravel

Plavba po řece Jang-c’-ťiang

Cesta po proudu z Čchung-čchingu do I-čchang v sousední provincii Chu-pej trvá nejméně tři dny, opačným směrem až pět dní. Nejkrásnější scenérie uvidíte při dvoudenní plavbě v provincii Chu-pej mezi městem Paj-ti a Nan-ťingským průlomem.

Po dokončení přehrady v roce 2009 se tato nádhera trochu zmenšila, ale není zničena.

Dvě možnost plavby:

buď zvolíte třídenní plavbu po proudu běžnou linkovou lodí z Čchung-čchingu nebo pětidenní trasu proti toku řeky z Wu-chanu komfortním parníkem, který dokáže bez větších problémů překonat sílu vody. V tomto případě budete mít i dostatek času k prohlídce některých zajímavých míst na obou březích. Běžným plavidlům, která využívají Číňané, chybí průvodci, pohodlí a další vymoženosti.

 

 

To vše nabízejí pouze luxusní parníky – ovšem také za příslušnou cenu. Tyto lodě bývají obvykle rezervovány pro hromadné výpravy cizinců, někdy lze však několik volných míst sehnat ještě na poslední chvíli.

Aktuální informace:

Pro nejnovější informace, týkající se přehrady u Tří soutěsek a její dopad na výletní cestování a krajinu, by měli turisté, kteří se sem chystají zavítat, kontaktovat speciální cestovní agentury nebo místní pobočky turistických kanceláří CITS nebo China Highlights Travel (www.chinahighlights.com/yangtzecruise), tato webová stránka je v angličtině.

Komentáře



01.10.2014 14:54
dobry den, chtela bych se informovat o individualnim cestovani po rece Yangze.Poradite mi, prosim, ktery usek je nejzajimavejsi, kde se nalodit, kde zakoncit plavbu (po proudu ne proti, a ne vyletni lodi), v jakou hodinu vyplout, abychom neprojizdeli tim nejlepsim v nosi...mam predstavu o max.1-2denni plavbe.A kde zakoupit palubni listky (dopredu)?dekuji moc