Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Tchaj-wan: Malá Čína s unikátním bambusovým mrakodrapem ESO travel na Novinky.cz
Tchaj-pej 101 – to je označení budovy, která byla od svého dokončení v roce 2004 do ledna 2010 nejvyšší budovou planety...
Největší stavby světa: Město ve věži, šejkův palác a továrna na Boeingy ESO travel na Novinky.cz
Současným rekordmanem je pekingský letištní Terminál 3 postavený kvůli letním olympijským hrám...
Super výlet vlakem: Z Pekingu do Tibetu nejvýše položenou železnicí světa ESO travel na Novinky.cz
Vysoko na tibetské náhorní plošině se vine nejvýše položená železnice světa. Cesta po ní se blíží cestování časem...

Dům Tančící vody – proto má být Macao ve vašem hledáčku!

Přidáno: 04.10.2016 | Autor: Petra Malá

Dům Tančící vody – proto má být Macao ve vašem hledáčku!

Při ústí Perlové řeky, asi 60 kilometrů západně od Hongkongu, se rozprostírá čínská autonomní oblast Macao a vy byste ji při svém cestování po Číně neměli minout. Váže se k ní spousta zajímavých faktů, ale tentokrát se zaměříme na Dům Tančící vody.

 

 

Jakkoli zní název podivně, jde o skutečně obdivuhodnou show. Zajít si na ni můžete do kasina City of Dreams (v překladu „Město snů“) v oblasti Cotai. A co tedy jde?

Představení s vodou v hlavní roli

Ano, přesně tak by se show dala jednoduše popsat. Na svědomí ji má autor a režisér Franco Dragone a show se těší takovému úspěchu, že se stále opakuje už roku 2010, kdy měla slavnostní premiéru. Jen za první tři roky ji vidělo přes dva milióny lidí. Představení trvá 90 minut a nabízí nezapomenutelný zážitek.

Představte si akrobatické kreace, klasické i zcela originální, prováděné na vodě, na spleti lan, na sloupech a lávce jen kousek nad vodou. Asi osm desítek akrobatů, cirkusových umělců, tanečníků, potápěčů, herců a další umělců se stará o zábavu, jakou na světě jinde jen těžko spatříte. Asi 70 % z nich dokáže předvést všechny triky z celého představení, přesto obvykle každý dělá to své – v jedné části převládá tanec, v další sportovní akrobacie nebo gymnastika, v jiné klaunská vystoupení.

Ve středu divadla se nachází bazén s 3,7 milióny galonů (tedy asi se 14 milióny litrů) vody a je hluboký tak, aby z něj mohli umělci bezpečně skočit z výšky 24 metrů.

…a s hudbou v té vedlejší

Voda je samozřejmě to, co show odlišuje od jiných kulturních zážitků. Neméně důležitá je však stálá hudba. Repertoár se skládá z 16 skladeb a nemění se, veškeré kreace jsou hudbě dokonale přizpůsobené a počítají s ní.

Obohaťte návštěvu Číny o kulturní zážitky

Nemusíte v Číně chodit do divadla a jen se domnívat, o co se ve hře jedná. Zajděte si na unikátní představení plné neobyčejných akrobatických kousků, které pochopí všichni, protože v něm mluví pohyb a hudba. Právě tady poznáte Čínu zase trochu jinak. 

zdroj obrázku: cityofdreamsmacau.com 

Komentáře