Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Tchaj-wan: Malá Čína s unikátním bambusovým mrakodrapem ESO travel na Novinky.cz
Tchaj-pej 101 – to je označení budovy, která byla od svého dokončení v roce 2004 do ledna 2010 nejvyšší budovou planety...
Největší stavby světa: Město ve věži, šejkův palác a továrna na Boeingy ESO travel na Novinky.cz
Současným rekordmanem je pekingský letištní Terminál 3 postavený kvůli letním olympijským hrám...
Super výlet vlakem: Z Pekingu do Tibetu nejvýše položenou železnicí světa ESO travel na Novinky.cz
Vysoko na tibetské náhorní plošině se vine nejvýše položená železnice světa. Cesta po ní se blíží cestování časem...

3+2 nejzajímavější místa Hongkongu, které si nesmíte nechat ujít

Přidáno: 30.11.2015 | Autor: redakce

3+2 nejzajímavější místa Hongkongu, které si nesmíte nechat ujít

Je to právě Lantau, na němž se nachází světoznámá 34 metrů vysoká bronzová socha přívětivě mávajícího Buddhy, k níž se dá dojet lanovkou, ze které se všem turistům skýtá nádherný pohled na okolní krajinu. Kromě toho vás na Lantau čeká i spousta stezek, restaurace nebo turistická vesnice s obchody a obchůdky.

Ostrov Lamma – bez aut to jde také

Dalším místem, kde se můžete přesvědčit o tom, že Hongkong nejsou jen rušné ulice, je ostrov Lamma ležící jihozápadně od Hong Kong Island. Pohodlně se na něj dá dostat za 20 minut lodí z přístavu v Aberdeenu a po samotném ostrově se pak můžete pohybovat jen pěšky nebo na kole. Na ostrově stojí za to odpočinout si na krásných plážích a ochutnat dary moře, na jejichž úpravu se zdejší restaurace specializují.

Central – když hledáte střed veškerého dění

Pro ty, kteří chtějí zažít jinou tvář Hongkongu než tu, kterou jsme zatím představili, je samozřejmě nejlepší volbou Central. Právě tam najdeme ohromné moderní budovy, sídla bank a obchodních společností, vládní instituce a historické domy, ale i klasické obchody, jaké nás lákají, ať jsme kdekoli na světě.

Tsim Sha Tsui promenádu nesmíte vynechat

Kromě zajímavých oblastí mají turisté v hledáčku i jednotlivá okouzlující místa. Jedním z nich je například promenáda Tsim Sha Tsui. Krásné chvíle na ní můžete strávit přes den, ale ještě krásnější zážitky nabízí večer a v noci během tzv. světelné symfonie (Symphony of Lights), což je souhra zvuků a světel, které se objevují na 44 místních budovách a vytvářejí dokonalou podívanou.

 

  • Více praktických informací o Hongkongu naleznete zde

 

Chodník slávy podle hollywoodské předlohy

Bez zajímavosti není ani procházka po zdejším chodníku slávy, jehož tvůrci se inspirovali myšlenkou Walk of Fame v Hollywoodu. Nejoblíbenějším místem celého chodníku je socha Bruce Leeho, herce a popularizátora bojového umění, kterého zná bezpochyby celý svět. Většina těch, kteří se na tento chodník slávy dostali, je Evropanům neznámá. Bruce Lee ale za vycházku určitě stojí.

Komentáře