Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Tchaj-wan: Malá Čína s unikátním bambusovým mrakodrapem ESO travel na Novinky.cz
Tchaj-pej 101 – to je označení budovy, která byla od svého dokončení v roce 2004 do ledna 2010 nejvyšší budovou planety...
Největší stavby světa: Město ve věži, šejkův palác a továrna na Boeingy ESO travel na Novinky.cz
Současným rekordmanem je pekingský letištní Terminál 3 postavený kvůli letním olympijským hrám...
Super výlet vlakem: Z Pekingu do Tibetu nejvýše položenou železnicí světa ESO travel na Novinky.cz
Vysoko na tibetské náhorní plošině se vine nejvýše položená železnice světa. Cesta po ní se blíží cestování časem...

Vedou vaše kroky do městečka Xi’an? Tohle zde musíte navštívit

Přidáno: 09.10.2018 | Autor: Vendula Vrablová

Vedou vaše kroky do městečka Xi’an? Tohle zde musíte navštívit

Město nabité památkami

Xi’an je díky své bohaté historii doslova prošpikováno překrásnými památkami. Nepřehlédnutelné jsou monumentální, čtrnáct kilometrů dlouhé a patnáct metrů vysoké xi’anské hradby. Centrem starého města, obehnaného hradbami, je Zvonová věž postavená koncem 14. století. Nedaleko se nachází Věž bubnu, kolem které se rozkládá muslimská čtvrť s pitoreskními bazary a uličkami. Uprostřed muslimské čtvrti se ukrývá jedna z nejstarších mešit v Číně – Velká mešita, jejíž architektura je významně poznamenána čínským vlivem, který se vypořádal i s typickým muslimským minaretem.

Mohlo by vás zajímat: Čína se může pochlubit největším náměstím světa 

Za poznáním i historií

Za návštěvu jistě stojí také Muzeum provincie Shaanxi, k němuž v těsné blízkosti přiléhá velké množství krámků umělců a starožitníků. Největší zajímavostí muzea je 2300 kamenných stél, mnohdy až 2000 let starých, díky kterým se muzeu také říká Les stél. Během toulek městem Xi’an byste neměli vynechat ani taoistický klášter Osmi nesmrtelných nebo pagody Malé a Velké divoké husy z 8. a 9. století. Za zmínku jistě stojí také zvonice Zhóng Lóu z roku 1739.

Také okolí nabízí zajímavá místa

Xi’an je nesmírně zajímavým místem se svou jedinečnou atmosférou. Pokud se vám podaří navštívit alespoň výše zmíněné památky, můžete se vydat také do jeho okolí. To nabízí třeba Armádu terakotových bojovníků a neolitickou vesnici Banpo Obě místa můžete navštívit v rámci jednodenních výletů.

Komentáře