Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Tchaj-wan: Malá Čína s unikátním bambusovým mrakodrapem ESO travel na Novinky.cz
Tchaj-pej 101 – to je označení budovy, která byla od svého dokončení v roce 2004 do ledna 2010 nejvyšší budovou planety...
Největší stavby světa: Město ve věži, šejkův palác a továrna na Boeingy ESO travel na Novinky.cz
Současným rekordmanem je pekingský letištní Terminál 3 postavený kvůli letním olympijským hrám...
Super výlet vlakem: Z Pekingu do Tibetu nejvýše položenou železnicí světa ESO travel na Novinky.cz
Vysoko na tibetské náhorní plošině se vine nejvýše položená železnice světa. Cesta po ní se blíží cestování časem...

Ulice Wang-futing Road – pulzující srdce Pekingu

Přidáno: 17.09.2018 | Autor: Vendula Vrablová

Ulice Wang-futing Road – pulzující srdce Pekingu

Čína, to není jenom Velká čínská zeď nebo Zakázané město. Stejně jako se mění její moderní tvář, tak se mění i návyky turistů. Spousta z nich míří do ulice Wang-futing Road, která je jednou z nejznámějších obchodních tříd v celé Čínské lidové republice.

Ulici najdete u stejnojmenné stanice Wang-fu-ťing linky 1 pekingského metra. Její severní konec je u kostela svatého Josefa. Od přelomu tisíciletí je ulice z větší části pěší zónou. A proč byste sem měli zamířit?

Je libo smažené štíry?

Stejně jako jiné podobné ulice, je i Wang-futing Road plná obchůdků s lokálními potravinami. Ochutnat můžete tradiční čínské pochutiny i netradiční potraviny, které byste u nás objevili pouze stěží. Pochutnat si můžete třeba na čerstvých štírech, které prodavač rychle usmrtí a osmaží je na čerstvém oleji, na hmyzu nebo mořských plodech. Samozřejmostí je nespočet druhů ovoce a zeleniny.

Na nákupy? Jedině sem

Kromě obchůdků je zde také nespočet bister, restaurací a dalších stravovacích zařízení. Kromě švábů si můžete pochutnat i na tradičních závitcích nebo nudlích na mnoho způsobů. Pokud sháníte suvenýry, rozhodně si tady přijdete na své. V obchůdcích objevíte různě velké, malované, ba i portrétované sochy Buddhy nebo malé busty komunistického vůdce Mao Ce-tunga. Celkově jsou tady asi tři stovky obchůdků.

Přečtěte si také: Dali - starobylé město na jihu Číny, které musíte navštívit 

Památky vedle obchodů

Ačkoli je ulice proslulá zejména díky tomu, že zde seženete prakticky vše (je tu dokonce burza, která je rájem pro milovníky smlouvání), ani ti, kdo sem míří za památkami, nepřijdou zkrátka. Zajímavý je třeba katolický kostel, kterých v Pekingu moc není. Je zasvěcen sv. Josefovi, ale místní ho znají pod názvem Wang-fu-ťing.

Komentáře