Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Tchaj-wan: Malá Čína s unikátním bambusovým mrakodrapem ESO travel na Novinky.cz
Tchaj-pej 101 – to je označení budovy, která byla od svého dokončení v roce 2004 do ledna 2010 nejvyšší budovou planety...
Největší stavby světa: Město ve věži, šejkův palác a továrna na Boeingy ESO travel na Novinky.cz
Současným rekordmanem je pekingský letištní Terminál 3 postavený kvůli letním olympijským hrám...
Super výlet vlakem: Z Pekingu do Tibetu nejvýše položenou železnicí světa ESO travel na Novinky.cz
Vysoko na tibetské náhorní plošině se vine nejvýše položená železnice světa. Cesta po ní se blíží cestování časem...

Rok Kozy se blíží: Čekejte pohodu a méně stresu

Přidáno: 13.01.2015 | Autor: redakce

Rok Kozy se blíží: Čekejte pohodu a méně stresu
Zatímco my už máme oslavy nového roku 2015 za sebou a pomalu odkrajujeme den za dnem v novém roce, čínská populace ještě pořád odpočítává poslední dny do skončení roku starého. Čínský nový rok totiž přijde až 19. února. A Koně vystřídá Koza.
Rok Koně, který začal 31. ledna 2014 a patřil spíše k rokům hektičtějším, vystřídá už za měsíc podstatně klidnější rok Kozy. Mimochodem, oslavy Čínského nového roku jsou nejvýznamnějším svátkem v čínské kultuře a jejich datum je proměnné – řídí se podle lunárního kalendáře.
Nový rok může připadnout na období od 20. ledna do 20. února – letošní 19. únor je tak jedním z nejzazších termínů jeho oslavy.

Jaký bude rok Kozy? Klidnější! 

A jaký vlastně rok Kozy (případně ovce, protože se občas používá i toto označení) bude? Rozhodně klidnější než předchozí rok. Pokud jste doteď měli pocit, že nic nestíháte, na nic není čas a že žijete v neustálém poklusu, měl by to rok Kozy změnit. Půjde o klidný rok, který nikoho nebude pudit k tomu, aby se hnal za něčím nesmyslným.
Rok Kozy je také rokem mateřství. Plánujete potomka? Naplánujte si jeho početí na rok Kozy – ideálně tak, abyste v tomto roce stihli i porodit. Charakteristika tohoto znamení totiž říká, že lidé narození v roce Kozy, jsou velmi úspěšní. Bývají to úspěšní podnikatelé, vlivní politici, ale také oblíbení herci a jiné veřejně známé osobnosti. 

Rok velkých objevů a umění

Podle předpovědí by měl být rok Kozy také rokem vzniku velkých uměleckých děl (která ale pravděpodobně ocení až další generace po prověření časem) a rokem velkých objevů – věřme, že se v právě v tomhle roce podaří objevit třeba léky, které zachrání tisíce životů! 

Nový rok bude také rokem rozvoje. Chcete konečně prolomit ledy a pohnout se svým podnikáním někam dál? Zapněte v roce Kozy naplno a několikanásobně se vám to vrátí. Pilní a pracovití zažijí skvělý rok s návratem investic – ať už časových nebo finančních, které do svého podnikání vložili.

Neriskujte a zamilujte se!

Ale pozor! Rok Kozy nepřeje hazardu a riskování. Proto investujte s rozvahou – ač budete mít pnutí utrácet více, než jste zvyklí. I za to prý mohou hvězdy.
A mezilidské vztahy? V roce Kozy jim bude přáno. Jestliže jste ve vztahu spokojení, bude tato pohoda trvat i dál. Pro osamělé je následující rok skvělou příležitostí pro vznik nového vážného vztahu – a díky svému pohodovému průběhu je rok Kozy prý i skvělým rokem pro nezávazné románky – trable z nich prý mít rozhodně nebudete.
Tak co, líbí se vám nový rok na čínský způsob?
Titulní fotografie: antilived, www.freeimages.com

Komentáře