Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Tchaj-wan: Malá Čína s unikátním bambusovým mrakodrapem ESO travel na Novinky.cz
Tchaj-pej 101 – to je označení budovy, která byla od svého dokončení v roce 2004 do ledna 2010 nejvyšší budovou planety...
Největší stavby světa: Město ve věži, šejkův palác a továrna na Boeingy ESO travel na Novinky.cz
Současným rekordmanem je pekingský letištní Terminál 3 postavený kvůli letním olympijským hrám...
Super výlet vlakem: Z Pekingu do Tibetu nejvýše položenou železnicí světa ESO travel na Novinky.cz
Vysoko na tibetské náhorní plošině se vine nejvýše položená železnice světa. Cesta po ní se blíží cestování časem...

Nejúžasnější místa Šanghaje: oběd stovky metrů nad zemí nebo vyhlídka z „Otvíráku“

Přidáno: 12.12.2019 | Autor: Vendula Vrablová

Nejúžasnější místa Šanghaje: oběd stovky metrů nad zemí nebo vyhlídka z „Otvíráku“

Nejlidnatější město Číny, ve kterém žije necelých 25 000 000 lidí, se může pochlubit celou řadou architektonických skvostů a rarit. Najdete tady vyhlídky, které se dotýkají oblaků nebo na první pohled působí jako otvírák na lahve. Raritou je i unikátní zavěšený most s několikaposchoďovým kruhovým objezdem. Šanhghaj toho ukrývá ale mnohem víc.

Perla orientu s panoramatickou restaurací

Perla Orientučínská televizní věž je jedním ze symbolů Šanghaje. Jde o jednu z nejvyšších budov a vyhlídek světa, odkud si můžete prohlédnout Šanghaj doslova jako na dlani. Věž se dotýká oblak ve 468 metrech a její součástí je 11 koulí a 15 vyhlídek (nejvyšší je položená 350 metrů nad zemí), z nichž se dá Šanghaj pozorovat celé hodiny. Najdete tady i luxusní panoramatickou restauraci a hotel o dvaceti komfortních pokojích.

Otvírák lahví klepe pánu Bohu do oken

Šanghaj se může pochlubit stovkami výškových budov. Pokud vám byla Perla Orientu nízká, pak se vydejte na průzkum Šanghajského světového finančního centra (SFWC), které měří 492 metrů a nejvyšší vyhlídka je situovaná ve 474 metrech nad zemí. Díky netradičnímu otvoru v v její vrchní části jí místní ani turisté neřeknou jinak než Otvírák.

Most Nanpu s několikapatrovým kruhovým objezdem

Vidět z výšky most Nanpu, který je oficiálně čtvrtým nejdelším zavěšeným mostem na světě, je opravdu zážitek, ze kterého se vám zamotá hlava. Jeho součástí je totiž několikapatrový kruhový nájezd, který elegantně řeší nedostatek místa ve městě.

 

 

Pulzující nákupní tepna Nanjing Road

Kdo nenavštívil Nanjing Road, jakoby ani v Šangaji nebyl. Třída, kterou uznávali a obdivovali už v 19. století, v současnosti zdobí jedna moderní stavba vedle druhé. Nanjing Road se rozděluje na východní a západní část a kromě tradičních čínských bister a restaurací tady najdete i ty typické pro Evropu. Samozřejmostí jsou i nejrůznější obchůdky a stánky, kde seženete všechno od sušené kuřecí pařáty až po jiné, méně bizarní suvenýry.  

Komentáře