Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Tchaj-wan: Malá Čína s unikátním bambusovým mrakodrapem ESO travel na Novinky.cz
Tchaj-pej 101 – to je označení budovy, která byla od svého dokončení v roce 2004 do ledna 2010 nejvyšší budovou planety...
Největší stavby světa: Město ve věži, šejkův palác a továrna na Boeingy ESO travel na Novinky.cz
Současným rekordmanem je pekingský letištní Terminál 3 postavený kvůli letním olympijským hrám...
Super výlet vlakem: Z Pekingu do Tibetu nejvýše položenou železnicí světa ESO travel na Novinky.cz
Vysoko na tibetské náhorní plošině se vine nejvýše položená železnice světa. Cesta po ní se blíží cestování časem...

Duben je v Číně ve znamení aut

Přidáno: 07.04.2014 | Autor: Redakce

Duben je v Číně ve znamení aut
Jste fanoušek silných motorů, sledujete všechny novinky ze světa motoristického sportu i průmyslu? Benzín vám voní a zvuk motoru je pro vás lepší muzika než slavné album Thriller od Michaela Jacksona? Pak určitě máte na duben koupenou letenku do Číny. Ta se totiž v dubnu stane středobodem motoristického světa.
 
Předně – v polovině dubna proběhne v Šanghaji, na tamějším okruhu Velká cena Číny, závod Formule 1, motosportu, který má na celém světě miliony fanoušků. A pozor – příležitostí pro prožití závodu formulí v Číně už dost možná moc nebude – smlouva na pořádání velkých cen počítá zatím jen se závody do roku 2017, pak by měl Šanghaj vystřídat jiný okruh.

Peking hostí jeden z největších autosalonů světa

Druhá velká motoakce se potom uskuteční ve druhé polovině dubna v Pekingu. Proběhne tu totiž Auto China 2014, jeden ze čtyř největších autosalonů na planetě. Peking se tak (stejně jako v jiné časy Frankfurt, Detroit a indické Dillí) promění na středobod automobilového průmyslu.
 

Odhaduje se, že autosalón, který se koná jednou za dva roky, navštíví skoro milion návštěvníků. A jen akreditovaných novinářů bude ke čtyřem tisícům. Vlastně tak není divu, že i některé cestovky v Česku berou tento autosalon v potaz a zapojují ho do dubnových termínů zájezdů do Číny. 

Pokud se s ESO travel vydáte ve druhé polovině dubna na Malý okruh Čínou, dostanete k němu zdarma jednodenní vstupenku na veletrh.

Zacíleno na ochranu životního prostředí

Letos se v Pekingu koná už 13. ročník této akce. A zaměřený prý bude na ochranu životního prostředí a na efektivitu spalování paliv. Dá se tak předpokládat, že tu výrobci představí desítky nových typů elektromobilů. Což je celkem paradoxní, protože v miliardové Číně jezdí elektrovozítek jen zhruba čtyřicet tisíc a povětšinou jen ve službách městské hromadné dopravy.
 
Pekingský veletrh je charakteristický tím, že na něm probíhá přímá konfrontace evropských, amerických a hlavně asijských značek. Účast na něm potvrdila „velká trojka“ – General Motors, Ford a Chrysler.
 
Vystavovat v Pekingu samozřejmě bude i v Číně nejprodávanější značka – Volkswagen. Potkat se budeme moci i se zástupci značky „Great Wall“ – která svým názvem odkazuje na Velkou čínskou zeď a která zároveň patří do TOP10 nejprodávanějších automobilů v Číně.
 
A podívat se budete moci i na expozice pro nás naprosto neznámých značek, jako jsou Changhe, Haima nebo třeba Zhongxing. Pro rozšíření povědomí rozhodně ideální příležitost! 
 
Fotografie: R20k, en.wikipedia.com

Komentáře