Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Tchaj-wan: Malá Čína s unikátním bambusovým mrakodrapem ESO travel na Novinky.cz
Tchaj-pej 101 – to je označení budovy, která byla od svého dokončení v roce 2004 do ledna 2010 nejvyšší budovou planety...
Největší stavby světa: Město ve věži, šejkův palác a továrna na Boeingy ESO travel na Novinky.cz
Současným rekordmanem je pekingský letištní Terminál 3 postavený kvůli letním olympijským hrám...
Super výlet vlakem: Z Pekingu do Tibetu nejvýše položenou železnicí světa ESO travel na Novinky.cz
Vysoko na tibetské náhorní plošině se vine nejvýše položená železnice světa. Cesta po ní se blíží cestování časem...

Čínský Kamenný les: komu se bude líbit a kdo v něm nacházel útočiště?

Přidáno: 21.11.2017 | Autor: Petra Malá

Čínský Kamenný les: komu se bude líbit a kdo v něm nacházel útočiště?

Jak už název místa napovídá, nejde o ledajaký les. Kamenný les je soubor ohromných vápencových věží, a to v místě, které kdysi bývalo mořským dnem. Co tu najdete, čím vás ohromí a proč se sem vydávají hojně i domácí?

Vápencové věže se tu rozprostírají na neuvěřitelných 80 hektarech. Některé z nich dosahují výšky až 30 metrů, všechny mají typickou šedou barvu, jsou mohutné a nebýt cestiček, chodníčků a schodišť tesaných do skal, představovaly by dokonalé bludiště, do kterého by nebylo radno se zamotat. Tato atrakce, která je mezi turisty velmi populární, se nachází asi 110 kilometrů jihovýchodně od Kunmingu.

Nezůstávejte při zemi

Projít se Kamenným lesem po cestičkách je báječné, ale zkuste také vyšlapat nahoru – na některé věže se dá relativně bezpečně vlézt a na celou tu spoustu útvarů je shora zase jiný pohled. Krásná jsou především místečka, kde byly vybudovány altánky.

Přečtěte si také: Navštivte jedno z největších mauzoleí na světě. Potkáte v něm terakotovou armádu!

Kde se vzal, tu se vzal…

Jak mohl vůbec takto netradiční útvar vzniknout? Kdysi na území Kamenného lesa bylo mořské dno, to však bylo zdviženo a vítr s deštěm se postaraly o opracování kamenných útvarů do rozmanitých podob. Většina z nich má své pojmenování, které vzniklo za použití trochy té fantazie. Schválně si je můžete porovnat nebo sami pro sebe vymyslet nějaké lepší!

Kamenný les milují zamilovaní

Kromě zcela přízemního vysvětlení vzniku tohoto nádherného místa je tu ještě legenda. Ta praví, že labyrint vznikl, aby kryl zamilované páry, které toužily po soukromí. Turisté sem jezdí dodnes, i když se tu neschovávají. Jen jim přijde ta představa romantická, ať už sem jedou z nejbližšího města, nebo z druhé polokoule. 

Komentáře