Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Tchaj-wan: Malá Čína s unikátním bambusovým mrakodrapem ESO travel na Novinky.cz
Tchaj-pej 101 – to je označení budovy, která byla od svého dokončení v roce 2004 do ledna 2010 nejvyšší budovou planety...
Největší stavby světa: Město ve věži, šejkův palác a továrna na Boeingy ESO travel na Novinky.cz
Současným rekordmanem je pekingský letištní Terminál 3 postavený kvůli letním olympijským hrám...
Super výlet vlakem: Z Pekingu do Tibetu nejvýše položenou železnicí světa ESO travel na Novinky.cz
Vysoko na tibetské náhorní plošině se vine nejvýše položená železnice světa. Cesta po ní se blíží cestování časem...

Čínská Havaj má jméno Hainan: Můžete se tu slunit a koupat

Přidáno: 08.05.2018 | Autor: Vendula Vrablová

Čínská Havaj má jméno Hainan: Můžete se tu slunit a koupat

 

Díky svému tropickému charakteru je ostrov na samotném jihu Číny považován za americkou Havaj. Hainan byl dříve součástí Guangdongu, dnes jde o samostatnou provincii Čínské lidové republiky. Protože jde o poměrně mladou destinaci, kterou turistický ruch ještě příliš nezachvátil, letoviska tady vyrůstají jen opravdu velmi pozvolna. O to lepší relaxace vás na zdejších plážích čeká.

37 etnických skupin na 34 tisících kilometrech

Rozloha ostrova Hainan činí 34 000 kilometrů čtverečných a obklopuje ho Jihočínské moře. Ostrov je domovem asi 37 etnických skupin i stovky zástupců zdejší fauny i flóry. Najdete tady bílé pláže, azurové moře a pozůstatky původní dynastie Liů s jejich pradávnou čínskou kulturou. Příslušníci původního kmene Liů zde žili až do poloviny dvacátého století. Kromě kolébky kultury byl ale ostrov také místem, kam byli posíláni nepohodlní lidé. A dneska? Dnes sem jezdí na dovolenou turisté z celého světa. Trošku paradox, viďte?

Dvě mezinárodní letiště a hotely pro smetánku

Dneska už ostrov ovládli turisté a pomalu, ale jistě jej přetváří na pulzující turistické centrum. V současné době tady najdete dvě mezinárodní letiště a stovky luxusních hotelů, které okupují Číňané z pevniny i turisté z celého světa. Luxusní resorty zde postavily světoznámé hotelové společnosti jako např. Hilton, Sheraton, Mariott a další.

Co dělat, když vás povalování na pláží nebaví

Kromě odpočinku na zdejších překrásných plážích se můžete vydat na zajímavý průzkum vnitrozemí, zamířit do proslulého mořského parku s akváriem nebo se věnovat golfu na některém z vyhlášených hřišť patřících pod obří golfový resort Mission Hills. Za zmínku a návštěvu stojí i hlavní město Haikou, které je důležitým dopravním uzlem na severu ostrova nebo nejjižnější položené město v Číně Sanya se sedmikilometrovou pláží Dadonghai.

Přečtěte si také: Čínský Kamenný les: komu se bude líbit a kdo v něm nacházel útočiště? 

Milovníci potápění a šnorchlování musí na vedlejší ostrov

Pokud vás zajímá zejména podmořský život, Hainan je výborným výchozím bodem k plavbě na sousední ostrov Ximaozhou, který si pochvalují zkušení i začínající potápěči a vyznavači šnorchlování. Na Hainanu se můžete samozřejmě také potápět, pod mořskou hladinou toho ale tady příliš neuvidíte. I přesto je však ostrov jedním z nejkrásnějších míst Číny, které rozhodně stojí za návštěvu.


 

Komentáře