Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Tchaj-wan: Malá Čína s unikátním bambusovým mrakodrapem ESO travel na Novinky.cz
Tchaj-pej 101 – to je označení budovy, která byla od svého dokončení v roce 2004 do ledna 2010 nejvyšší budovou planety...
Největší stavby světa: Město ve věži, šejkův palác a továrna na Boeingy ESO travel na Novinky.cz
Současným rekordmanem je pekingský letištní Terminál 3 postavený kvůli letním olympijským hrám...
Super výlet vlakem: Z Pekingu do Tibetu nejvýše položenou železnicí světa ESO travel na Novinky.cz
Vysoko na tibetské náhorní plošině se vine nejvýše položená železnice světa. Cesta po ní se blíží cestování časem...

Čína a pláže? To jde dohromady! Našli jsme ty nejkrásnější

Přidáno: 12.02.2018 | Autor: Vendula Vrablová

Čína a pláže? To jde dohromady! Našli jsme ty nejkrásnější

Do Číny míří většina turistů v souvislosti s poznáváním zdejších památek a jedinečné kultury, která jinde na světě prakticky nemá obdoby. Jen málokterý cestovatel sem ale míří výlučně za odpočinkem na překrásných plážích. O čínských plážích se toho totiž příliš neví. A to se pokusíme změnit!

Yalong Bay (San-ja)

Jedna z nejlépe hodnocených a nejnavštěvovanějších pláží se nachází v zátoce Yalong, jejíž pobřeží je dlouhé sedm a půl kilometru. Je součástí nejjižnější a nejmenší čínské provincie Hainan a stejnojmenného ostrova. Součástí zátoky je známý luxusní resort Yalong Bay National Resort, který uspokojí i ty nejnáročnější cestovatele.

Repulse Bay (Hongkong)

Asi každý si pod pojmem „Hongkong“ představí obří pulzující velkoměsto, mrakodrapy, které se téměř dotýkají oblohy a pouliční restaurace, v níž je každé – byť i to sebevíce obyčejné jídlo okouzlujícím zážitkem. Málokdo ale zavítá na malebnou Repulse Bay, která je pokryta zlatavým pískem a představuje ideální místo pro odpočinek a relaxaci uprostřed ultramoderní metropole.

Dadonghai Beach (San-ja)

Pravidelně udržovaná pláž Dadonghai Beach je dalším místem, které si zamilujete po první návštěvě. Součástí pláže je malebná promenáda a několik stánků se suvenýry i vyhlášených restaurací. Stín a smaragdovou zeleň nabízí nedaleký park. Pokud vás přestane povalování na lehátku či ručníku bavit, můžete si přímo na pláži vypůjčit vodní skútr anebo šlapadlo.

Přečtěte si také: Proč zamířit do Datongu? Prozradíme 3 nejpádnější důvody! 

Shek O (Hongkong)

Kromě výše zmíněné pláže v zátoce Repulse Bay nabízí samotné centrum Hongkongu ještě další krásku, jejíž jméno je Shek O. Na rozdíl od své „sestry“ zmíněné výše, má Shek O mnohem divočejší povahu. Hned na první pohled vás upoutá její divoká a nespoutaná krása, stejně jako okolní scenerie, které se vám vryjí do paměti nesmazatelným písmem. 

Komentáře