Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Tchaj-wan: Malá Čína s unikátním bambusovým mrakodrapem ESO travel na Novinky.cz
Tchaj-pej 101 – to je označení budovy, která byla od svého dokončení v roce 2004 do ledna 2010 nejvyšší budovou planety...
Největší stavby světa: Město ve věži, šejkův palác a továrna na Boeingy ESO travel na Novinky.cz
Současným rekordmanem je pekingský letištní Terminál 3 postavený kvůli letním olympijským hrám...
Super výlet vlakem: Z Pekingu do Tibetu nejvýše položenou železnicí světa ESO travel na Novinky.cz
Vysoko na tibetské náhorní plošině se vine nejvýše položená železnice světa. Cesta po ní se blíží cestování časem...

Proč zamířit do Datongu? Prozradíme 3 nejpádnější důvody!

Přidáno: 03.08.2017 | Autor: Petra Malá

Proč zamířit do Datongu? Prozradíme 3 nejpádnější důvody!

Pokud máte při své dovolené v Číně čas nebo zatím jenom plánujete, kam se vydat, abyste poznali to nejlepší, nezapomeňte přitom na Datong neboli Ta-chung. Město i jeho okolí nabízí nejednu zajímavost, která vám bude za vidění stát.

Datong leží asi 300 západně od Pekingu a v celé prefektuře žijí asi 3 milióny obyvatel, v samotném městě je to pak asi polovina. Pro nás je poměrně vysoko – nachází se v nadmořské výšce kolem 1 000 metrů. To však není to jediné zajímavé na něm.

Datong je ideálním výchozím bodem při návštěvě několika turisticky důležitých a oblíbených míst. Konkrétně se to týká těchto.

Yunganské jeskyně

Pokud milujete hříčky přírody, pak vás jistě nadchne komplex asi 250 jeskyní vyhloubených do pískovce, v nichž se nachází přes 51 tisíc soch s buddhistickou tematikou. Většina soch pochází z 5. století, takže je rozhodně proč je obdivovat. Yunganské jeskyně patří k nejznámějším a nejpopulárnějším ukázkám čínské jeskynní architektury. V roce 2001 byl komplex zapsán na Seznam světového dědictví UNESCO.

Chrám Huayan

Další, co můžete při návštěvě Datongu objevit, je chrám Huayan. Ten je známý hlavně díky své Velké síni pokladů, jež patří k největším buddhistickým síním v Číně. Chrám vznikl už v době vlády dynastie Liao (916-1125). Původní budovy shořely a v roce 1122 byl chrám přestavěn. Během vlády dynastie Ming (1368-1644) získal svou dnešní podobu, kterou můžeme obdivovat.

Chrám je rozdělen na dvě části – Spodní a Horní – přičemž každá část má svůj vchod a také své vlastní uspořádání.

Hora Hengshan

Nezapomeňte ani na návštěvu taoistické hory Hengshan. Ta je totiž považována za reprezentativní ukázku nádherné čínské krajiny a patří k pěti posvátným horám. Sahá do výšky 1 300 m n. m. a tradičně sem vystupovali císaři. Budovy, které jako by byly nalepeny ke skalní stěně, vznikly z původních jeskyní, jen k nim přibyla dřevěná průčelí a podpěry.

Už víte, proč sem musíte? 

Komentáře