Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Tchaj-wan: Malá Čína s unikátním bambusovým mrakodrapem ESO travel na Novinky.cz
Tchaj-pej 101 – to je označení budovy, která byla od svého dokončení v roce 2004 do ledna 2010 nejvyšší budovou planety...
Největší stavby světa: Město ve věži, šejkův palác a továrna na Boeingy ESO travel na Novinky.cz
Současným rekordmanem je pekingský letištní Terminál 3 postavený kvůli letním olympijským hrám...
Super výlet vlakem: Z Pekingu do Tibetu nejvýše položenou železnicí světa ESO travel na Novinky.cz
Vysoko na tibetské náhorní plošině se vine nejvýše položená železnice světa. Cesta po ní se blíží cestování časem...

Chengdu

Přidáno: 07.02.2012 | Autor: redakce

Chengdu

Nejlepším místem, kde můžete spatřit tato roztomilá zvířátka, je Chovná stanice pand velkých, která leží jedenáct kilometrů severovýchodně od Chengdu.

Více než čtyřicet pand zde má k dispozici výběh v bambusovém porostu o ploše přibližně 30 hektarů. Je zde také muzeum věnované pandám.

Nedaleko hranic rezervace se nachází Zoo Chengdu, kde chovají přibližně tucet pand, což je mnohem více než v kterékoliv jiné zoologické zahradě na světě. Jemné bambusové výhonky, na nichž si pandy tak rády pochutnávají, pěstují přímo na místě. Populární zvířátka mají samozřejmě k dispozici i veškerý další komfort: prostorné ubikace s vysokými stropy a venkovní výběhy s dostatkem místa na hraní.

Chengdu je hlavním městem provincie S’-čchuan (Sichuan), na jejímž území žije asi 80 procent všech volně žijících pand velkých. Počet všech pand velkých žijících ve volné přírodě se v současné době odhaduje na 1000 kusů. Chengdu má ovšem i jiné zajímavosti – ať už se týkají historie, duchovna nebo jídla.

Komentáře