Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Tchaj-wan: Malá Čína s unikátním bambusovým mrakodrapem ESO travel na Novinky.cz
Tchaj-pej 101 – to je označení budovy, která byla od svého dokončení v roce 2004 do ledna 2010 nejvyšší budovou planety...
Největší stavby světa: Město ve věži, šejkův palác a továrna na Boeingy ESO travel na Novinky.cz
Současným rekordmanem je pekingský letištní Terminál 3 postavený kvůli letním olympijským hrám...
Super výlet vlakem: Z Pekingu do Tibetu nejvýše položenou železnicí světa ESO travel na Novinky.cz
Vysoko na tibetské náhorní plošině se vine nejvýše položená železnice světa. Cesta po ní se blíží cestování časem...

Tohle se pije v Číně. Věděli jste to?

Přidáno: 22.05.2017 | Autor: Petra Malá

Tohle se pije v Číně. Věděli jste to?

Jasně, až pojedete do Číny, budete pít vodu, protože to bez ní moc nejde. To ale není všechno a byla velká škoda ošidit se o některé zdejší nápoje. Máme pro vás pár tipů na to, co byste rozhodně měli ochutnat.

1. Pivo

Možná se podivíte, ale v Číně se vaří pivo německého původu s názvem Čching-taa. K jeho výrobě se používá pramenitá voda vyvěrající z hory Lao-šan. Pivo v Číně prochází jiným procesem výroby, proto i jeho chuť je znatelně jiná – zdejší piva jsou sladší a barvou připomínají spíš limonádu. Pěnu tady skoro neznají, jde o lité, nikoli čepované pivo přicházející na svět díky tlaku.

2. Rýžové víno

Saké tu nesmí chybět, o tom není sporu. Nejznámější značkou rýžové vína je Šao Sing. Tohle víno se používá hlavně jako aperitiv a hojně ho přidávají kuchaři do svých specialit.

3. Klasické víno

I víno z hroznů, jak ho známe, se v Číně těší značné oblibě. Podle znalců pocházejí nejlepší vína ze Šanghaje a suché bílé víno z Jen-tchaje. Pěstování hroznů a výroba vína má v Číně sice dlouhou historii, ale populární je až od konce 19. století, kdy jeho pití proslavilo vinařství Čchang-jü.

4. Čaj

Vynechat nesmíme ani čaj, který k Číně neodmyslitelně patří. Jde o nejkonzumovanější nápoj v Číně, dříve ho popíjely jen vyšší vrstvy, dnes je rozšířen mezi všechen lid. Nesmí chybět při žádné důležité schůzce nebo při posezení s rodinou či přáteli.

5. Maotai

Pokud máte rádi destiláty, vsaďte na Maotai, který má své kořeny hluboko v historii v provincii Kuj-čou. Maotai se vyrábí z obilí a jeho výroba je časově náročná. Jeho obsah alkoholu je 53-56 %. Jde o vysoce ceněný nápoj, který se vedle whisky a koňaku podává například oficiálním státním hostům.

Co vás láká nejvíce? 

Komentáře