Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Tchaj-wan: Malá Čína s unikátním bambusovým mrakodrapem ESO travel na Novinky.cz
Tchaj-pej 101 – to je označení budovy, která byla od svého dokončení v roce 2004 do ledna 2010 nejvyšší budovou planety...
Největší stavby světa: Město ve věži, šejkův palác a továrna na Boeingy ESO travel na Novinky.cz
Současným rekordmanem je pekingský letištní Terminál 3 postavený kvůli letním olympijským hrám...
Super výlet vlakem: Z Pekingu do Tibetu nejvýše položenou železnicí světa ESO travel na Novinky.cz
Vysoko na tibetské náhorní plošině se vine nejvýše položená železnice světa. Cesta po ní se blíží cestování časem...

Dračí studna: nejznámější zelený čaj s nefritovou barvou

Přidáno: 24.10.2016 | Autor: Petra Malá

Dračí studna: nejznámější zelený čaj s nefritovou barvou

Už jste pili Dračí studnu? Ptáme se vážně. A nespletli jsme se, nemyslíme „z Dračí studny“. Nepili a neznáte ji? Pojďte se s tímto úžasným zeleným čajem seznámit. Rozhodně to stojí za to.

Zelený čaj Lung Ching nebo také Dragon Well patří k těm nejoblíbenějším čajům v celé Číně, proto vůbec není s podivem, že sloužil a slouží k uctění důležitých osobností, jako je třeba král, císař nebo prezident.

Čaj Dračí studna patří kromě uctění také ke všem slavnostním událostem a akcím pozitivní podstaty, například k oslavám narozenin a podobně. Přezdívá se mu totiž čaj štěstí. Co takhle přivítat jím příště návštěvu a dokonale ji tím překvapit?

Proč je Dračí studna tak oblíbená?

Dračí studna se dlouho drží v desítce nejpopulárnějších čajů v Číně a samozřejmě to má svoje důvody – čaj je krásný už na pohled, má nefritovou barvu a připomíná svěží louku. Už první doušek vás naprosto okouzlí. Čaj totiž vyniká lahodnou sladkou chutí obohacenou o jedinečné kaštanové aroma. Chuť je plná a osvěžující.

Dračí studnu můžete servírovat samotnou, ale perfektně se hodí i k některým jídlům. Jmenovat můžeme zrající sýry nebo ryby a samozřejmě i sladké dezerty.

Jak vypadá a jak se připravuje?

Čaj se pěstuje jen v provincii Zhejiang. Jeho listy jsou po správném sušení dlouhé, ploché a úzké, nálev je pak světle žlutý a nakonec nefritový. Na 1 l nálevu stačí 12-15 g, vodu musíme použít o 80°C a louhovat čaj je nejvhodnější po dobu 2 minut.

Jak čaj ke svému názvu přišel?

 

Během jednoho období velkého sucha údajně jeden buddhistický mnich svolal k zemi Šťastného draka, jenž přinesl lidem z vesnice déšť a naplnil jejich studnu. Zachránil tak úrodu vesničanů a oné studně se začalo přezdívat Dračí studna. Voda ze studny také napájela louku, na níž se pěstoval tento čaj – spojením všech okolností vznikl čaj Dračí studna

Komentáře