Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Tchaj-wan: Malá Čína s unikátním bambusovým mrakodrapem ESO travel na Novinky.cz
Tchaj-pej 101 – to je označení budovy, která byla od svého dokončení v roce 2004 do ledna 2010 nejvyšší budovou planety...
Největší stavby světa: Město ve věži, šejkův palác a továrna na Boeingy ESO travel na Novinky.cz
Současným rekordmanem je pekingský letištní Terminál 3 postavený kvůli letním olympijským hrám...
Super výlet vlakem: Z Pekingu do Tibetu nejvýše položenou železnicí světa ESO travel na Novinky.cz
Vysoko na tibetské náhorní plošině se vine nejvýše položená železnice světa. Cesta po ní se blíží cestování časem...

Bydlet v luxusní koblize? Čína je hotelový vizionář

Přidáno: 22.02.2017 | Autor: Vendula Vrablová

Bydlet v luxusní koblize? Čína je hotelový vizionář

Považujete singapurský hotel Marina Bay Sands za přežitek? Ledový hotel, nacházející se zhruba 200 kilometrů od polárního kruhu ve vesničce Jukkasjärvi je na vás příliš studený? A co takhle si ustlat v nejpodivnějším hotelu Číny, jehož jméno je Sheraton Huzhou Hot Spring Resort a připomíná obří koblihu plující na vodě!

Kobliha nebo podkova?

Sheraton Huzhou Hot Spring Resort je vše jen ne nevšední. Svými tvary totiž připomíná hotely a mrakodrapy z fantasy filmů situovaných v dálné budoucnosti. Návštěvníkům a turistům připomíná ledaco – od ukousnuté koblihy, přes křivé nohy kovboje, až po koňskou podkovu. Jedno je však jisté – jde o jednu z nejpodivnějších staveb v Číně, která má své příznivce, ale i odpůrce.

Vizionářský nápad a kreativní architekt

Hotel je hostům i veřejnosti otevřen od srpna roku 2013 a vzešel z návrhů pekingského architekta Ma Jen-sunga. Má 27 pater, 321 pokojů, 37 vil, 40 klasických apartmánů a samozřejmě zde nechybí ani prezidentské apartmá. Kromě nevšedního tvaru jistě návštěvníky zaujme vstupní hala hotelu, která je osázena 20 000 krystaly Swarovski! Samotná podlaha je vykládaná afghánským bílým nefritem a brazilským kamenem tygří oko. Celá tahle paráda vyšla na nějakých1,5 miliardy dolarů (asi 30 miliard korun).

V pokojích dokovací stanice, vana i satelitní TV

Že vám připadá hala vykládaná Swarovski krystaly a tygří oko na podlaze za 30 miliard jako hodně drahá legrace? Pak věřte, že ani jednotlivé pokoje nepřišly zkrátka. V první řadě vás opět zaujme jejich nevšední design, ale také vybavení, které zahrnuje třeba plazmové televizory se satelitními kanály, dokovací stanice pro iPhone, trezor nebo koupelnu s vanou a sprchou. A výhled po okolí je z oken a balkonů hotelu jednoduše nezapomenutelný.

Bezbariérový přístup i barevné proměny

Samozřejmostí je také bezbariérový přístup po celém hotelu i v jeho jednotlivých pokojích. Zajímavostí je pak barevné podsvícení po celé ploše Sheraton Huzhou Hot Spring Resortu, díky němuž hotel v průběhu noci několikrát změní barvu. Průměrná cena za noc činí zhruba 5 300 korun.

Zdroj úvodní fotografie: flickr.com  

Komentáře