Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Tchaj-wan: Malá Čína s unikátním bambusovým mrakodrapem ESO travel na Novinky.cz
Tchaj-pej 101 – to je označení budovy, která byla od svého dokončení v roce 2004 do ledna 2010 nejvyšší budovou planety...
Největší stavby světa: Město ve věži, šejkův palác a továrna na Boeingy ESO travel na Novinky.cz
Současným rekordmanem je pekingský letištní Terminál 3 postavený kvůli letním olympijským hrám...
Super výlet vlakem: Z Pekingu do Tibetu nejvýše položenou železnicí světa ESO travel na Novinky.cz
Vysoko na tibetské náhorní plošině se vine nejvýše položená železnice světa. Cesta po ní se blíží cestování časem...

5 zajímavostí o Guilinu, o kterých jste určitě neslyšeli

Přidáno: 10.08.2019 | Autor: Vendula Vrablová

5 zajímavostí o Guilinu, o kterých jste určitě neslyšeli

Guilin – hlavní město čínské provincie Guanxi (Kuan-si), bylo dříve důležitým obchodním střediskem na kanálu spojujícím Perlovou řeku s Dlouhou řekou. Dnes už patří spíše mezi turistická lákadla. Co tady navštívit? Máme pro vás pět tipů!

Nejkrásnější krajina světa

Sami Číňané i turisté říkají, že krajina kolem Guilinu patří mezi ty nejkrásnější na světě. Na své si tady přijdou zejména fotografové a milovníci romantických zákoutí, kterých je tady opravdu nepočítaně. Kolem města se vypínají homolovité a dost příkré, skalnaté kopce, kterých je podle odhadů více než 20 000! Skoro všechny se zrcadlí v čisté vodě řeky Li a vytváří tak pohádkové scenerie.

Město s nízkým počtem obyvatel

Raritou je určitě také to, že oproti ostatním stejně rozlehlým městům má Guilin pouze 400 000 obyvatel. Během sezóny se tento počet klidně zdvojnásobí. Turisté z celého světa totiž touží vidět úchvatnou krasovou krajinou, která město obklopuje.

Město skal

Ačkoli sahá historie města až do doby dynastie Qin, jeho podoba dnes je nesmírně moderní. Narazíte tady na nespočet luxusních hotelů, vyhlášených obchodů, restaurací, ale také na spoustu zajímavých skal, mezi které patří třeba skála Sloního chobotu (připomíná tvarem slona) nebo skála Řaseného brokátu.

Barevná jeskyně

Dalším lákadlem pro turisty je barevně nasvícený vnitřek jeskyně Rákosové flétny. Své jméno si vysloužila především pro to, že v její bezprostřední blízkosti rostou rákosy, z nichž se opravdu flétny vyrábějí. Jeskyně je více než 600 let stará a její dóm dosahuje hloubky 240 m. Nainstalované světlo odkrývá zhruba sedm desítek skalních kreseb a nápisů z doby dynastie Tchang.

Město parků

Výše jsme zmínili, že Guilin je nesmírně moderním městem. To ale není v rozporu s velkým počtem zelených parků, které ve městě najdete. Za návštěvu rozhodně stojí park Sedmi hvězd, který své jméno získal podle sedmi kopečků nacházejících se v jeho areálu.

Komentáře