Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Tchaj-wan: Malá Čína s unikátním bambusovým mrakodrapem ESO travel na Novinky.cz
Tchaj-pej 101 – to je označení budovy, která byla od svého dokončení v roce 2004 do ledna 2010 nejvyšší budovou planety...
Největší stavby světa: Město ve věži, šejkův palác a továrna na Boeingy ESO travel na Novinky.cz
Současným rekordmanem je pekingský letištní Terminál 3 postavený kvůli letním olympijským hrám...
Super výlet vlakem: Z Pekingu do Tibetu nejvýše položenou železnicí světa ESO travel na Novinky.cz
Vysoko na tibetské náhorní plošině se vine nejvýše položená železnice světa. Cesta po ní se blíží cestování časem...

5 nejoblíbenějších „čín“, na kterých si pochutná i Evropan

Přidáno: 19.06.2017 | Autor: Petra Malá

5 nejoblíbenějších „čín“, na kterých si pochutná i Evropan

Tedy možná hlavně Evropan, protože „čínu“ si dneska dáváme nejen v čínských restauracích, ale i doma s trochou snahy o napodobení. Máme pro vás pět nejoblíbenějších jídel a jejich chutí. Rozhodně byste je měli vyzkoušet.

Pokud tak učiníte v Číně, buďte si jisti, že váš gastronomický zážitek bude s největší pravděpodobností mnohem opravdovější, než když si zajdete na čínu v Praze – pokud nejdete do restaurace, kterou provozuje Číňan a v kuchyni respektují čínské gastronomické tradice. A teď už k těm chutím…

1. Kuře Kung-pao

Tohle je klasika, o kterou se s nevalným úspěchem pokoušejí i české školní jídelny. Základem tohoto pokrmu je marinované kuře orestované se zeleninou a kešu oříšky. Originální verze obsahuje i ostré papričky, ale v Evropě se moc nepřidávají. Naše jazýčky na to asi nejsou tolik uzpůsobené…

2. Jarní závitky

Závitky tvoří rýžový papír, náplní je pak mleté maso nebo zelenina, případně kombinace obojího. Hotové závitky se pak fritují v oleji. Jde sice o mastnější jídlo, ale je skutečně vynikající.

3. Kachna po pekingsku

Tomuto pokrmu se říká také „lakovaná kachna“. Vyznačuje se dokonale křupavou kůrkou. Kachna se naporcuje a balí se do tenkých placiček, v nichž je kromě masa také jarní cibulka a omáčka hoisin.

4. Polévka s wontony

Wontony jsou chutné knedlíčky, které lze jíst samotné i v polévce. Jde o lehký pokrm, knedlíčky jsou plněné kuřecím nebo vepřovým masem, případně krevetami či zeleninou. Do polévky se pak ještě přidávají nudle a čínské zelí.

5. Vepřové na sladkokyselo

Třtinový cukr a vinný ocet, to je kouzlo, s nímž můžete vytvořit dokonalý gastronomický zážitek. Přidat můžete i ananas a šťávu z jeho kompotu. Sladkokyselá omáčka podávaná na kuřecím mase se sypkou rýží nenechá snad nikoho chladným. 

Komentáře