Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Tchaj-wan: Malá Čína s unikátním bambusovým mrakodrapem ESO travel na Novinky.cz
Tchaj-pej 101 – to je označení budovy, která byla od svého dokončení v roce 2004 do ledna 2010 nejvyšší budovou planety...
Největší stavby světa: Město ve věži, šejkův palác a továrna na Boeingy ESO travel na Novinky.cz
Současným rekordmanem je pekingský letištní Terminál 3 postavený kvůli letním olympijským hrám...
Super výlet vlakem: Z Pekingu do Tibetu nejvýše položenou železnicí světa ESO travel na Novinky.cz
Vysoko na tibetské náhorní plošině se vine nejvýše položená železnice světa. Cesta po ní se blíží cestování časem...

5 čínských NEJ? Našli jsme je pro vás

Přidáno: 04.06.2018 | Autor: Vendula Vrablová

5 čínských NEJ? Našli jsme je pro vás

Říká se, že procestovat Čínu je jako projet celou Evropu. Tahle daleká země má totiž nejen rozlohu Evropě velmi podobnou, ale také v sobě snoubí různé kultury, zvyky a tradice. Pokud sem zamíříte, rozhodně nevynechejte návštěvu následujících pěti čínských „NEJ“.

Velká čínská zeď

Mnozí si myslí, že jde vidět z vesmíru, ve skutečnosti to ale není pravda. To však Velké čínské zdi neupírá nic z její výjimečnosti. Tahle impozantní stavba, jejíž délka činí úctyhodných 6352 kilometrů, patří k opravdovým divům světa. Pokud chcete tuto památku poznat tak nějak více z hloubky a důkladněji, zkuste z hlavního tahu odbočit o trošku dřív a prozkoumejte zchátralé kusy zdi nebo úsek Simatái.

Zakázané město dávných čínských dynastií

Zakázané město najdete v nitru metropole Peking. Město bylo sídlem 24 čínských císařů a vybudováno bylo údajně na počátku 15. století. Své místo získalo město pro to, že sem měli dlouhých 500 let zakázáno vstupovat jiné lidé, než příslušníci císařovy družiny. Původně prý bylo město zbudováno ze dřeva a najít jste tu mohli rovných 9 999 místností.

Přečtěte si také: Chrám nebes: Poklad v historické části Pekingu 

Multikulturní Lhasa

Stejně jako výše zmíněné zakázané město, byla i tibetská Lhasa veřejnosti nepřístupná. Za jejími branami totiž bydleli dalajlámové, kteří jej ale museli po čínské invazi v roce 1959 nadobro opustit. Připomínkou dávných časů je palác Potala, který svým vzhledem připomíná pevnost. Za bílými zdmi se ale skrývá na 1000 místností od školy mnichů po knihovnu a asi 10 000 svatyní.

Malebné vesničky uprostřed rýžových polí

Pokud se sem někdy vydáte, budete si připadat jako v pohádkové říši. Jižně od Žlutých hor najdete údajně to vůbec nejkrásnější místo na zemi – komplex tří malebných vesniček Xidi, Hongcun a Nanping, ležících ve zvlněné krajině mezi rýžovými políčky a bambusovými háji.

Plavba po řece Li mezi vápencovými homolemi

Poslední zastávkou je městečko Yangshuo, obklopené rýží a čajem na polích, které se stalo oblíbeným cílem turistů. Pokud chcete všudypřítomným davům uniknout, zaplaťte si plavbu po řece Li, která se vine zdejší fantastickou krajinou. Pokud plavbám příliš neholdujete, můžete si tady vypůjčit i kolo a městečko, či jeho okolí projet po vlastní ose.

Komentáře