Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Tchaj-wan: Malá Čína s unikátním bambusovým mrakodrapem ESO travel na Novinky.cz
Tchaj-pej 101 – to je označení budovy, která byla od svého dokončení v roce 2004 do ledna 2010 nejvyšší budovou planety...
Největší stavby světa: Město ve věži, šejkův palác a továrna na Boeingy ESO travel na Novinky.cz
Současným rekordmanem je pekingský letištní Terminál 3 postavený kvůli letním olympijským hrám...
Super výlet vlakem: Z Pekingu do Tibetu nejvýše položenou železnicí světa ESO travel na Novinky.cz
Vysoko na tibetské náhorní plošině se vine nejvýše položená železnice světa. Cesta po ní se blíží cestování časem...

Jeskyně rákosové flétny: čarokrásná pohádka plná barev vás okouzlí

Přidáno: 07.04.2017 | Autor: Petra Malá

Jeskyně rákosové flétny: čarokrásná pohádka plná barev vás okouzlí

V čínském Guilinu najdete nádherné poklady, které vytvořila sama matička příroda. Její umělecká díla nás okouzlují po celém světě, ale tady v Číně nám přímo berou dech. Co všechno se schovává v Jeskyni rákosové flétny?

Více než 600 let stará vápencová jeskyně hrající všemi barvami získala svůj název podle rákosu, který u ní roste a z něhož se vyrábějí flétny. Kdysi dávno zde byl prý jenom malý otvor uprostřed svahu a v něm podzemní jezero. Jak postupem času hladina vody klesala, odkrývala čím dál větší prostor celého zdejšího dómu, jenž dosahuje hloubky 240 m.

Během těch několika stovek let, kdy jeskyně „byla na světě“, docházelo k tvorbě krásných krápníků a celých scenérií z nich složeným. Dnes tu lze běžně vidět stalaktity, stalagmity, kamenné záclony i další úchvatné útvary.

Nádhera s pohádkovými názvy

Nebyla by to Čína, kdyby všechny tyhle krásy neměly přímo pohádkové názvy. Zatímco u některých kousků je zřejmé, proč se jmenují tak, jak se jmenují, u jiných musíte hodně popustit uzdu fantazii, abyste opravdu viděli to, co byste měli. I kdyby se vám to ale přesně nepodařilo, tuhle božskou podívanou si užijete a dojem vám to nezkazí.

Díky nainstalovanému světlu zde můžete vidět některé z asi sedmi desítek skalních kreseb a nápisů z doby dynastie Tchang, tedy z období počátku 7. století až do roku 907. Ve stejné době byl založen i park, který jeskyni obklopuje. Genius loci je díky němu nezaměnitelný.

Abychom vás vyvedli z omylu, že jeskyně vždycky sloužila jen jako turistický cíl, během válek se zde schovávali bojovníci. Například v roce 1940 Japonci.

Zdroj obrázku: http://bit.ly/2oMdOT4 

Komentáře