Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Tchaj-wan: Malá Čína s unikátním bambusovým mrakodrapem ESO travel na Novinky.cz
Tchaj-pej 101 – to je označení budovy, která byla od svého dokončení v roce 2004 do ledna 2010 nejvyšší budovou planety...
Největší stavby světa: Město ve věži, šejkův palác a továrna na Boeingy ESO travel na Novinky.cz
Současným rekordmanem je pekingský letištní Terminál 3 postavený kvůli letním olympijským hrám...
Super výlet vlakem: Z Pekingu do Tibetu nejvýše položenou železnicí světa ESO travel na Novinky.cz
Vysoko na tibetské náhorní plošině se vine nejvýše položená železnice světa. Cesta po ní se blíží cestování časem...

Co objevovat v Pekingu? Zakázané město, Letní palác nebo Chrám nebes

Přidáno: 12.04.2016 | Autor: Petra Malá

Co objevovat v Pekingu? Zakázané město, Letní palác nebo Chrám nebes

Chystáte se při své cestě do Číny objevit něco z krás metropole Pekingu, nebo se jen tak zvědavě rozhlížíte po internetu a toužíte se dozvědět zajímavosti? Ať tak, či tak, jste na správném místě. Co by tedy žádný turista neměl vynechat a zvídavý člověk by měl vědět?

Peking nejen že je největším městem Číny. Patří také k těm největším městům na celém světě. Počet jeho obyvatel se pohybuje kolem 20 miliónů a dokonce se v něm konaly i olympijské hry.

Objevte největší zajímavosti Pekingu. Tady jsou!

Tím zřejmě nejpozoruhodnějším místem v Pekingu je Zakázané město, komplex o 800 budovách s 9 000 místnostmi. Komplex byl postaven jako sídlo císařů v 15. století, ale dochované zbytky pochází až z 18. století. Od města ho dělily hradby a příkopy, aby byli vládci v bezpečí. Asi 500 let se sem nesměl žádný smrtelník vydat, hrozil za to i trest smrti. Komplex byl několikrát poničen, přesto však můžete zhlédnout jeho zbytky.

Chrám nebes (Tian Tan) stojí v rozlehlém parku nedaleko náměstí Tian´anmen. Severní část je na počest nebes vytvořena do půlkruhu, jižní část k úctě země do čtverce. Chrám byl postaven v 1. pol. 15. století. Nejznámější součástí komplexu je Síň modliteb za dobrou úrodu – jde o 38 m vysokou kruhovou stavbu s modrou střechou a zlacenou makovicí. Chrám je dějištěm těch nejvýznamnějších náboženských slavností.

Obdivuhodný je také Letní palác, palácový komplex, jehož součástí jsou nejrůznější vodní plochy a více než 3 000 rozmanitých staveb. Letní palác zde stojí od 18. století, kdy začal sloužit jako letní sídlo císařské rodiny. K uměle vybudovanému jezeru Kchun-ming neodmyslitelně patří Mramorový most sedmnácti oblouků – jeho délka dosahuje 150 m a zajímavé jsou stovky sloupků s vyřezávanými hlavicemi ve tvaru lvů.

Navštivte v Pekingu to nejlepší! 

Komentáře