Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Tchaj-wan: Malá Čína s unikátním bambusovým mrakodrapem ESO travel na Novinky.cz
Tchaj-pej 101 – to je označení budovy, která byla od svého dokončení v roce 2004 do ledna 2010 nejvyšší budovou planety...
Největší stavby světa: Město ve věži, šejkův palác a továrna na Boeingy ESO travel na Novinky.cz
Současným rekordmanem je pekingský letištní Terminál 3 postavený kvůli letním olympijským hrám...
Super výlet vlakem: Z Pekingu do Tibetu nejvýše položenou železnicí světa ESO travel na Novinky.cz
Vysoko na tibetské náhorní plošině se vine nejvýše položená železnice světa. Cesta po ní se blíží cestování časem...

Chang-čou: jezero v centru města a čajové plantáže nadosah

Přidáno: 06.02.2017 | Autor: Petra Malá

Chang-čou: jezero v centru města a čajové plantáže nadosah

Už Marco Polo ve 13. století, kdy město Chang-čou při svých cestách objevil, věděl, že právě projel jedním z nejkrásnějších měst na světě. Je nad slunce jasné, že se od té doby mnohé změnilo, některé krásy ale k městu neodmyslitelně patří.

Hlavní město provincie Č-ťiang leží necelých 200 km od Šanghaje a zajímavé je na něm nejen to, že se nachází v oblasti bohaté na jezera a kanály, ale i to, že součástí samotného centra města je osm kilometrů čtvereční rozlehlá vodní plocha – jezero Si-Chu neboli Západní jezero.

Aby toho nebylo málo a nebylo to příliš strohé, v Západním jezeře najdeme i několik ostrůvků, například Měsíční ostrov. Na některé z ostrovů vedou hráze, na jiné se zvědavci vydávají na loďkách. Místo je hodně oblíbené mezi mladými páry, které se sem zejména 15. den 8. měsíce lunárního kalendáře vydávají na soukromé projížďky za úplňku.

Přečtěte si také:4 zajímavá místa v rodišti mudrce Konfucia, která stojí za vidění 

Jezero ale není jedinou zajímavostí města Chang-čou. Za pozornost zde stojí také klášter Lingyin Si, v překladu klášter Odpočinku duše. Jeho původ se datuje už do 4. století, tehdy v něm prý žily i tři tisícovky mnichů.

Od věci není ani návštěva krásné pagody Šesti harmonií, která prý chránila lidi před povodněmi na řece Čchien-tchang. Ke kulturnímu dědictví patří i zdejší chrámy a parky.

Pokud znáte jeden z nejznámějších a nejobdivovanějších čínských čajů, čaj nazývaný Dračí studna, určitě se vydejte podívat na rozlehlé plantáže, na nichž ho zdejší obyvatelé pěstují. Od města leží nedaleko a za návštěvu stojí. 

Komentáře